fbpx

Psykoterapi og samtale

Igennem  over 20 års arbejde med psykoterapi og behandling, er flere ting blevet særdeles tydelige.  

Der er en vedvarende optagethed af  livsmønstre og hvordan vi  kan gentage selv meget destruktive mønstre i livet. Dette kan føles, som om det er fælder vi falder i, uden at vi syntes at der er nogen  sammenhæng. Blot erfarer vi at vi gentager alt det, vi ikke vil. 

Nogle eksempler på dette kan være:

  • Det kan være at Du har været i et konfliktfyldt parforhold og ikke forstår hvordan Du havner der igen.
  • Du har besvær med at bryde et mønster  af afhængighed. Hvad enten  det er dit eget eller en pårørende. 
  • Du ofte havner i situationer, hvor det bliver dig der påtager det fulde ansvar for at alting forløber planmæssigt.

Eksemplerne kan være talrige og uendelige. Men din interesse for, at bryde det er til stede, hvad enten du forstår HVORFOR eller HVORDAN. Psykoterapi kan hjælpe dig med at nå frem til dine svar. 

Relation før metode:

Jeg er meget tilhænger af “relation før metode” og tror at du kan have nok så mange teorier bag dig, men er du ikke i stand til at skabe kontakt og være autentisk, kommer der intet ud af behandlingen og psykoterapien.

Dog vil jeg tilføje, at jeg betragter uddannelse som en nødvendig forudsætning, når du indgår i et samarbejde som dette.

Med flere uddannelser bag mig, indenfor flere psykoterapeutiske retninger, bruger  jeg det som oftest også i en kombination under sessionerne.

Jeg er fokusere ikke kun på en metode, men jeg er optaget af og funderet i den schema terapeutiske metode. Fordi den behandler  basale behov- destruktive livsmønstre og uhensigtsmæssig adfærd på en meget empatisk måde. Du kan læse om den metode nederst på siden.

Den giver hurtigt mening for det enkelte individ. Man for redskaber til at håndtere eller ændre sin udfordring til noget mere ønsket eller en sundere håndtering af det der fyldte.

Erfaringen er også lang, indenfor samarbejdet med mennesker som ikke altid ved hvad de præcist ønsker.
De ved blot at det eller den tilstand de befinder sig i , er pinefuld og ikke kan bliver ved med at forsætte. Derfor kan psykoterapi hjælpe.

Vi kan opnå en tryg og tillidsfuld samtale, hvor mange sårbare ting kommer frem på en nænsom måde, hvilket jeg er meget ydmyg og respektfuld omkring i relationen med andre mennesker.

 Vi finder din vej sammen, så du får mest muligt ud af dit ønske om forandringen.

Jeg følger naturligvis, de etiske retningslinjer der er udarbejdet af Dansk Psykoterapeutforening.

Havelågen på forsiden er indgangen til min egen have, hvor også min praksis ligger.
Den symboliserer at hos mig, er du meget velkommen til at komme nærmere.

Schematerapi:

Er en velfungerende metode til at ændre uhensigtsmæssige mønstre der er opstået under barndom og ungdom.

Effekten  af schematerapi metoden er en langt bedre kontakt til basalefølelsesmæssige behov. Dermed opstår der muligheden for en mere konstruktiv måde at håndtere situationer og livsomstændigheder på.